تایر مفهومی سومیتومو؛ تولید برق از اصطکاک لاستیک

شرکت سومیتومو با حمایت آژانس علوم و فناوری ژاپن تایر جدید مفهومی تولید نموده است که از اصطکاک برای تأمین برق لوازم جانبی خودرو استفاده می‌کند.

هنگام حرکت در جاده دریافت انرژی از چرخ‌های خودرو، ایده‌ی جالبی است و پیش از این مورد توجه برخی لاستیک‌سازان بزرگ نیز قرار گرفته است؛ مانند لاستیک مفهومی گودیر BH03 که در سال ۲۰۱۵ معرفی شد. یکی دیگر از این شرکت‌ها، سومیتومو (Sumitomo) ژاپن است که طرح مفهومی بسیار جالبی برای تولید انرژی از اصطکاک تایر با سطح زمین دارد. در این طرح، اصطکاک تایر با سطح موجب تولید جریان الکتریکی می‌ گردد که از آن می‌توان برای برق‌رسانی به تجهیزات مختلف خودرو و لوازم جانبی استفاده کرد.

مفهوم لاستیک جذب‌کننده‌ی انرژی درنظر محققان دانشگاه کانسای ژاپن از دستگاه مخصوص و لاستیک معمولی خودرو تشکیل می‌شود که در داخل آن نصب شده است.

داخل دستگاه دو لایه لاستیک وجود دارد که هر کدام در داخل یک الکترود پوشانده شده اند؛ در کنار آن پوسته شارژ با بار منفی با غشای شارژ با بار مثبت ارتباط دارد. از آنجا که تایر روی سطح زمین می‌چرخد ​​و شکل آن دائما تغییر شکل می‌ دهد، موجب ایجاد نوعی الکتریسیته ساکن می شود که با نام شارژ اصطکاکی شناخته می‌ گردد.

این دستگاه تغییر شکل تایر را به الکتریسیته تبدیل کرده که به‌عنوان مثال می‌توان از آن برای تأمین برق برخی لوازم جانبی مانند رادیو یا چراغ کابین استفاده کرد. در سال ۲۰۱۵ یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه ویسکانسین-مدیسون مشغول کار روی فناوری مشابه بودند، که می‌توانست اصطکاک لاستیک را به برق برای روشن کردن چراغ‌های جلوی جیپ اسباب‌بازی تبدیل کند.

فعلا هیچ صحبتی درباره‌ی تجاری‌سازی این فناوری وجود ندارد، اما سومیتومو تصور می‌کند که در ابتدا می‌توان از آن برای تأمین برق مواردی مانند نشانگر فشار تایر استفاده کرد. سومیتومو از حمایت آژانس علوم و فناوری ژاپن برخوردار است و امید دارد که بتواند از این فناوری برای تأمین برق دستگاه‌های دیگر نیز استفاده کند و به این منظور توسعه‌ی فناوری لاستیک مفهومی را ادامه می‌دهد.

Sumitomo tiretireتایرسومیتومولاستیکلاستیک سومیتومو
نظرات (1)
افزودن نظر
  • غلامی

    طرح جالبیه اگر به خط تولید برسه