احیای رنگ و پولیش خودرو

هر آنچه باید در مورد احیای رنگ و پولیش خودرو بدانید

امروزه درصد زیادی از صاحبان خودرو زمان زیادی را صرف مراقبت و تمیز نگه داشتن خودرو می‌کنند و در بسیاری مواقع افراد حاضرند هزینه‌های هنگفتی بابت آن پرداخت کنند. بدنه خودروی ما ممکن است بر اثر عوامل محیطی، شرایط آب و هوایی، برخورد با اجسام دچار آسیب شود و زیبایی ظاهری خودروی ما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین با گذر زمان بدنه خودرو شفافیت و درخشندگی روز اول را نخواهد داشت. در این مقاله قصد داریم شما را با روش های احیای رنگ و پولیش خودرو آشنا کنیم.

مشاهده قیمت و خرید محصولات دیتیلینگ تخصصی خودرو

 

 

آشنایی با لایه‌های رنگ خودرو

بدنه خودرو از پنج لایه فلز بدنه، پرایمر، بتونه، رنگ و کیلر تشکیل شده است. بالاترین لایه روی بدنه خودرو، کیلر هست. خط و خش روی بدنه می‌تواند تا لایه پرایمر نیز نفوذ کند. زمانیکه صحبت از احیای رنگ بدنه خودرو صحبت می‌کنیم، فقط با خطوط روی لایه کیلر طرف هستیم. در صورتی که خراش از لایه کیلر گذشته باشد، نیاز به بتونه و نقاشی مجدد دارد. 

 

تشخیص میزان آسیب

قبل از احیای بدنه خودرو باید سطح آن کاملاً بررسی گردد. برای اینکار بهتر است از چراغ دیتیلینگ کمک بگیرید. با نور این چراغ می‌توانید به طور واضح ایرادات سطح را نمایان کنید. خط و خشی که از لایه کیلر گذشته باشد با لمس مشخص می‌شود. زمانیکه ناخن شما داخل خراش گیر می‌کند، یعنی از لایه کیلر گذشته است و قابل رفع با پولیش نیست. بعد از این که تصمیم به احیا گرفته شد، مرحله تهیه لوازم است. برای تهیه لوازم مورد نیاز می‌توانید به وبسایت گنجی پخش مراجعه نمایید.

خرید از فروشگاه گنجی پخش

 

انواع پولیش خودرو

پولیش خودرو یک راه حل مناسب برای ترمیم لایه کیلر خودرو‌ می‌باشد. این مواد دارای ذرات ساینده میکرونی می‌باشند. هر چه میزان ذرات بیشتر باشد، قدرت لایه برداری بیشتر و میزان شاین کمتر است. البته بعضی از مواد پولیش تک مرحله‌ای نیز هستند که همزمان قدرت لایه برداری و شاین زیادی دارند که به دلیل محتویات واکس و سیلنت است. به طور کلی پولیش‌ها به دو دسته تک مرحله‌ای و چند مرحله‌ای تقسیم می‌شوند. پولیش‌های چند مرحله‌ای در انواع خیلی زبر، زبر، متوسط، نرم و بسیار نرم ارائه می‌شوند.

کمپانی‌ها روی لیبل هر محصول، میزان لایه برداری و درجه براقیت آن را می‌نویسند اما مهارت دیتیلر و شرایط اجرا هم در پولیشکاری تاثیر دارد. پس در صورتیکه برای مثال پولیش زبر بی کیفیت تهیه نموده‌اید، ممکن است سطح به اندازه کافی لایه برداری نشود و حتی رنگ خودرو بسوزد. پس قبل از انتخاب مواد پولیش حتماً به خوبی تحقیق نمایید. شما می‌توانید با تماس با کارشناسان فروش ما (021-44818891) از مشاوره رایگان کارشناسان فروش ما بهره ببرید. همچنین برای آموزش کامل دیتیلینگ خودرو بر روی لینک زیر کلیک کنید.

ثبت نام در دوره آموزش دیتیلینگ خودرو

 

پولیش زبر

این نوع پولیش دارای قدرت سایندگی بسیار بالایی است، به طوریکه قدرت سایندگی آن اغلب برابر سنباده ۱۲۰۰ است. این پولیش مناسب مرحله اول پولیشکاری بوده و برای لایه برداری خط و خش عمیق کاربرد دارد. بعد از پولیش سطح مات می‌شود و نیاز است مراحل بعدی پولیشکاری را انجام دهید. می‌توان گفت بهترین برندهای پولیش زبر سوناکس، کوکمی و نانوتیس است.

پولیش متوسط

این نوع پولیش مناسب مرحله دوم پولیشکاری است و دارای قدرت سایندگی آن برابر با سنباده 2500 هست. از پولیش متوسط بعد از پولیش زبر برای از بین بردن خط و خش نیمه عمیق استفاده می‌کینم. میزان براقیت حاصل از این محصول، کم بوده و نیازمند استفاده از پولیش نرم در مرحله بعدی است. بهترین برندهای پولیش متوسط سوناکس و کوکمی است.

پولیش نرم

پولیش نرم مخصوص مرحله آخر پولیشکاری بوده و بیشتر برای براق و صیقلی کردن سطح کاربرد دارد. این پولیش دارای قدرت سایندگی برابر با سنباده 3000 هست و به راحتی خط و خش سطحی را از بین می‌برد. پولیش نرم آخرین اثرات هولوگرام را پاک می‌کند و درخششی عمیق روی بدنه خودرو ایجاد می‌کند.

 

آماده سازی سطح قبل از پولیشکاری

اولین و مهمترین نکته در پولیشکاری، مرحله آماده سازی است. این مرحله کمتر توجهی به آن می‌شود، بسیار مهم بوده و تاثیر بسزایی در جلوه نهایی کار دارد. پس ابتدا بدنه خودرو را با شامپو بدنه خودرو بشویید. زمانیکه بدنه خودرو هنوز خیس هست، به کمک خمیر کلی سطح را جرمگیری نمایید. مرحله جرمگیری نیز مهم است چراکه تمام آلودگی و ذرات باقی مانده بر روی سطح را از بین می‌برد. اگر همچنان احساس می‌کنید سطح آلوده است و یا خودروی شما در منطقه صنعتی استفاده می‌شود، بهتر است از پاک کننده ذرات آهن و گرد لنت استفاده کنید. این محصول را روی تمام بدنه خودرو و رینگ اسپری کیند، پس از چند دقیقه محصول واکنش نشان داده و به رنگ قرمز مایل به بنفش تغییر رنگ می‌دهد. این به معنای جذب ذرات آهن است. پس سطح حالا آماده آبکشی است. در پایان سطح را با دستمال مایکروفایبر خشک نمایید. 

مشاهده قیمت و خرید انواع شامپو بدنه خودرو

چگونه سطح را پولیش نماییم؟

بعد از آماده سازی سطح، پولیشکاری را آغاز می‌کینم. برای این منظور نیازمند دستگاه پولیش، مواد و پد پولیش مناسب هستیم. مناسبترین پولیشر برای مرحله اول پولیشکاری، نوع روتاری (چرخشی) می‌باشد. همچنین برای مراحل بعدی پولیشکاری مناسبترین پولیشر، نوع اوربیتال هست تا بر روی سطح هولوگرام نماند و ریسک سوختن رنگ کاهش یابد. البته پیشنهاد می‌شود اگر در پولیشکاری خیلی حرفه‌ای نیستید، در مرحله اول نیز از پولیشر اوربیتال استفاده کنید و مدام گرمای سطح را با دست دیگر چک کنید.

در مرحله اول پولیشکاری مقداری از پولیش زبر را بر روی پد پولیش پوست بره و یا پد پولیش اسفنجی زبر بزنید. پولیشکاری را با سرعت متوسط آغاز نمایید. (بهتر است سطح را به بخش‌های 40 در 40 تقسیم نماید و بخش بخش کار را پیش ببرید). زمانیکه احساس کردید خراش عمیق روی سطح از بین رفته است، وارد مرحله دوم می‌شوید. در مرحله دوم سطح را با پد و پولیش متوسط و با سرعت متوسط رو به بالا پرداخت نمایید. مرحله آخر برای صیقلی و براق کردن است، پس سطح را پد و پولیش نرم و سرعت بالا  پرداخت نمایید. در پایان باقی مانده مواد پولیش را با دستمال مایکروفایبر پاک نمایید.

انتخاب دستگاه پولیش مناسب

یکی از تجهیزات مهم در پولیشکاری، دستگاه پولیشر است. پولیشرها در انواع دوآل اکشن، روتاری و چرخشی (روتاری) هستند. نوع روتاری و اوربیتال پرکاربردتر هستند. پولیشر روتاری دارای قدرت لایه برداری و سرعت زیادی است، اما سبب ایجاد هولوگرام و بعضاً سوختگی رنگ می‌شود. پس فقط مناسب مرحله اول پولیشکاری و استفاده توسط حرفه‌ای هاست. دستگاه پولیش اوربیتال دارای حرکت تصادفی بوده و در نتیجه هولوگرام ایجاد نمی‌کند و کنترل آن حتی با یک دست نیز آسان هست. استفاده از این نوع دستگاه پولیش بسیار در نتیجه کار موثر است.

محافظت از رنگ بدنه خودرو

پس از پایان پولیشکاری باید از رنگ خودرو محافظت کنید؛ چرا که بعد از احیای رنگ لایه کیلر نازک‌تر می‌شود و در برابر آسیب عوامل محیطی حساس‌تر خواهد بود. بهترین روش مراقبت از بدنه خودرو، اجرای پوشش نانوسرامیک است. در این مرحله باید سطح را آماده کنید. دیتیلرهای ماهر می‌گویند اگر قصد اجرای سرامیک دارد باید با استفاده از پولیش‌های بدون سیلیکون بدنه را پولیش کنید. در مرحله بعد با استفاده از اسپری آماده ساز رنگ، بدنه اتومبیل را چربی‌زدایی می‌کنیم. بعضی افراد در این مرحله از مخلوط آب و الکل استفاده می‌کنند اما روش درستی نیست. اسپری آماده ساز یا (PBC) تمام چربی‌ها، فیلر و باقی مانده مواد پولیش را از بین می‌برد.

حال سطح آماده دریافت سرامیک است. شما باید دستمال جیر مخصوص سرامیک را دور اسفنج اپلیکاتور بپیچید و چند قطره سرامیک روی دستمال بریزید. اسفنج را با حرکات افقی و عمودی (تاری-پودی) روی سطح اجرا کنید. با توجه به راهنمای سرامیکتان چند ثانیه صبر کنید و سپس سطح را با دستمال مایکروفایبر مخصوص اجرای سرامیک، پاک کنید تا به درخشش نهایی برسید. 

مشاهده قیمت و خرید پوشش نانو سرامیک خودرو

مشاهده لندینگ سرامیک خودروراهنمای خرید نانو سرامیک خودرو

نکات مهم:

پولیش چیزی به سطح و رنگ بدنه خودروی شما اضافه نمی‌کند، بلکه لایه ای نازک از سطح را حذف می‌کند.

– وقتی رنگ از بین برود هیچ پولیشی نمی‌تواند  آن را دوباره باز گرداند.

– رنگ‌های روغنی راحت‌تر و سریعتر پولیش می‌شوند، ولی به همان نسبت آسیب پذیرتر از رنگ‌های متالیک می‌باشند.

– نوع خودرو نیز در پولیشکاری بسیار مهم است. خودروهای چینی کیلر بسیار ضعیفی دارند، این در حالیست که خودروهای آلمانی قوی‌ترین و مقاوم‌ترین کیلر را دارند. پس به هنگام پرداخت به این مورد دقت نمایید.

پولیش قدرت محافظتی ندارد. برای محافظت باید بعد از پولیشکاری از انواع محافظ‌ها از قبیل سرامیک، واکس، سرامیک واکس و … استفاده نمایید.

– خودروی صفر کارخانه‌ نیز سطح صاف و صیقلی ندارد و ناز به پرداخت دارد.

 

تیم فروشگاه گنجی پخش با تحقیق و بررسی بر روی انواع پولیش خودرو در بازار مسیر انتخاب و خرید مناسب‌ترین پولیش را برای شما فراهم کرده است. شما می‌توانید برای انتخاب بهتر هر نوع پولیش به مقاله مربوط به آن مراجعه نمایید و یا با مشاورین ما در تماس باشید (021-44818891). مشاوره گنجی پخش بدون هزینه و رایگان است. جهت مشاهده سایر محصولات لاین خودرو به سایت گنجی پخش مراجعه نمایید و یا در اینستاگرام و یا تلگرام ما عضو شوید.

 

سوالات متداول پیرامون احیای رنگ بدنه خودرو:

پولیشکاری چیست؟

از بین بردن خط و خش عمیق تا سطحی لایه کیلر خودرو

آیا انجام پولیش به صورت دوره‌ای پشنهاد می‌شود؟

خیر، پولیشکاری در واقع لایه کیلر خودرو را نازک می‌کند. به طور کلی در 5 سال یکبار پولیش مشکلی ندارد.

کیلر چیست؟

کیلر آخرین لایه روی رنگ بدنه خودرو هست که نقش باقیت و محافظت از رنگ را دارد.

آموزش پولیشانواع پولیشپولیشپولیش خودروپولیش نرمترمیم رنگ خودرودستگاه پولیشرنگ خودرومواد پولیش
نظرات (11)
افزودن نظر
  • شروین

    مطلب خوبی بود، لطفا برندهای خوب در زمینه محصولات پولیش رو هم معرفی کنید

  • لامعی

    مرسی از گنجی مگ، درباره روش پولیش به صورت سنتی و دستی هم توضیح بدید لطفا در مطالب بعدیتون

  • کیا صالح

    مطلب خیلی مفیدی بود ممنون از گنجی پخش

  • کامران بیهقی

    خیلی جالب بود. بعضی از این نکات رو آدم راجع به پولیش نمیدونه

  • سعید یاری

    مطلب کاملی بود ممنون

  • سهیل کلانی

    چه جالب بود راجع به رنگ بدنه من اطلاعات زیادی نداشتم

  • محمد سلیمی

    اگه جای مطمئن نبرید رنگ بدنه ماشینو از بین می برن خیلی باید دقت کرد تو انتخاب متخصص این کار

  • محمد بهادری

    پولیش کار تخصصیه حتما جای مطمئن ببرید ماشینتونو

  • نادر قاسمی

    خیلی از مطالبشو نمیدونستم ممنون

  • نیما صالحی

    کار پولیش خیلی با دقت باید انجام بشه و مواد پولیش هم خیلی مهمه

  • رضا رفیعی

    بسیار عالی و مفید بود ممنون