اشتباهات رایج در مراقبت تابستانه از خودرو

9 اشتباه رایج کاربران خودرو در تابستان!

با آغاز فصل تابستان و شروع روزهای گرمی، باید خودروی خود را نیز برای این روزها آماده نمایید. سطوح مختلف داخل و خارج خودروی شما ممکن است در اثر گرما و تابش زیاد نور خورشید آسیب ببیند. قطعات داخلی خودرو نیز از این قاعده مستثنی نیست. ما در این مقاله اشتباهات رایج کاربران اتومبیل در تابستان اشاره کرده و راهکار صحیح را ارائه می‌نماییم.

 

1. عدم استفاده از آفتاب‌گیر و شیشه دودی

اشعه UV خورشید به هر سطحی آسیب می‌زند. داخل کابین خودرو نیز از این مورد مستثنی نیست. سطوح چرمی و پلاستیکی داخل کابین خودرو از قبیل داشبورد، فرمان، پنل درب، باند صدا، روکش چرم و .. در اثر تابش نور خورشید به مرور زمان مات، زرد و گاهاً پوسته پوسته شده و ترک بر می‌دارند. برای جلوگیری از این اتفاق علاوه بر استفاده از پوشش‌های محافظ مخصوص این سطوح، می‌بایست از آفتاب‌گیر و شیشه دودی استفاده نمود. اینکار در کاهش مضررات نور خورشید بسیار موثر است.

 

مراقبت تابستانه از خودرو

2. عدم استفاده از پارکینگ مسقف و چادر

پارک کردن خودرو در محیط سرباز کاری بسیار اشتباه است. محیط بیرونی پر از عوامل محیطی آسیب زننده به خودرو است. علاوه بر نور خورشید که سبب آسیب به سطوح مختلف خودرو می‌شود، عوامل دیگری همچون باران، برف، صمغ درختان، فضولات پرندگان و… نیز بسیار آسیب زا هستند. برای جلوگیری از این مشکل حتما خودروی خود را در محیط مسقف پارک نمایید و یا در صورت امکان، از چادر استفاده نمایید.

 

car glass ceramic coating

3. عدم استفاده از پوشش محافظ برای سطوح خارجی خودرو

با رعایت نکات قبلی تا حدودی می‌توانید از آسیب به بدنه خودرو در تابستان خودداری نمایید. اما با این وجود، به طور کامل نمی‌توان جلوی این عوامل را گرفت چه شما خودروی خود را در پارکینگ پارک کنید و چه در بیرون، آلاینده‌های صنعتی و اکسیژن در همه جا هست. مولکول‌های اکسیژن هوا سبب اکسیداسیون و ماتی سطوح مختلف خودرو می‌شوند. از آنجایی که سطوح بیرونی اتومبیل بیشتر در معرض این عوامل هستند، پس حتماً از پوشش‌های محافظ استفاده نمایید. از انواع پوشش محافظ می‌توان به واکس، سرامیک واکس، سرامیک و گرافین اشاره نمود. در صورتی که، محل زندگی شما دارای شرایط آب و هوایی نامناسب و یا آلودگی زاید است، پیشنهاد می‌شود از سرامیک و گرافین استفاده نمایید. سرامیک و گرافین دارای قدرت محافظتی بیشتری هستند. البته هزینه این محافظ‌ها نیز بیشتر است. در صورتی که می‌خواهید محصولی ارزان‌تر استفاده نمایید، بهتر است انواع حاوی پلیمر را انتخاب نمایید.

 

صفرشویی داخل خودرو

4. عدم استفاده از پوشش محافظ برای سطوح داخلی خودرو

امروزه پوشش‌های محافظ چرم، داشبورد، پلاستیک و وینیل و حتی پارچه به راحتی قابل تهیه می‌باشد. این محصولات بسیار متنوع بوده و برای هر بودجه‌ای با هر انواع کیفیت عرضه می‌شود. با استفاده از این محصولات، علاوه بر حفظ زیبایی سطوح داخلی خودرو، عمر مفید آنها را نیز افزایش دهید.

 

فضولات پرندگان روی درختان

5. پارک خودرو زیر درختان

یکی از اشتباهاتی که اغلب افراد آن را انجام می‌دهند، پارک کردن خودرو زیر درخت است. اغلب بر این باورند که از سایه درخت برای اتومبیلشان استفاده می‌نمایند. غافل از اینکه درختان، مرکز تجمع پرندگان و حشرات هستند. فضولات این پرندگان و صمغ خود درختان سبب آسیب شدید به بدنه خودرو می‌گردد. در صورتی که این لک و آلودگی‌ها در فرصت مناسب تمیز نشوند، به لایه کلیر رنگ نفوذ کرده و ماندگار می‌شوند.

6. چک نکردن باد تایر

واقعیت این است که یک تایر کم باد، پر باد، غیر بالانس یا فرسوده در گرمای تابستان، می‌تواند بسیار خطرناک باشد. به ازای هر ١۰ درجه افزایش دما در تابستان، فشار باد تایر حدود یک تا دو PSI (پوند بر اینچ مربع) تغییر می‌کند. اگر گرمای هوا و فشار ناخواسته دست به دست هم بدهند، در نهایت تایر می‌ترکد. علاوه بر آن تایر پر باد، روی جاده‌های خیس لیز می‌خورد. تمام این عوامل می‌توانند دست در دست هم داده و سبب وقوع حادثه شوند. پس در اولین فرصت، به آپاراتی مراجعه نموده و باد لاستیک را تنظیم نمایید. برای دانستن فشار مناسب لاستیک در فصول مختلف به دفترچه راهنمای اتومبیل خود مراجعه نمایید.

7. تعویض نکردن روغن موتور، فیلتر روغن و هوا

روغن، قطعات موتور را خنک و روان نگه می‌دارد. بهتر است حداکثر هر 12،000 کیلومتر یکبار، روغن و فیلتر روغن موتور را تعویض نمایید. فیلتر هوای کثیف نیز، مصرف سوخت را بالا می‌برد. فیلتر هوا را هر 20،000 کیلومتر تعویض نمایید. البته در استان‌هایی همچون خوزستان و سیستان و بلوچستان که میزان گرده‌های هوا زیاد است، بهتر است  فیلتر هوا زودتر تعویض گردد.خوشبو کردن داخل خودرو

8. عدم چک کردن سیستم کولر

گرمای تابستان در اکثر شهرهای ایران طاقت فرسا هست. این گرما زمانی که در خودرو هستید، چندین بار اذیت کننده است. تنها ارهکار در این مواقع استفاده از سیستم کولر خنک کننده خودرو است. زمانی می‌توان گفت کولر مشکل دارد که نتواند هوایی ١۰ درجه خنک‌تر از هوای بیرون تولید کند. شایع‌ترین دلیل کاهش قدرت خنک کنندگی کولر اتومبیل، ‌کم شدن گاز کولر است. این مشکل می‌تواند ناشی از وجود نشتی در قسمتی از سیستم باشد. از آنجا که کولرهای مدرن و امروزی دستگاه‌های پیچیده‌ای هستند، بهتر است یک نفر متخصص آن را بررسی نماید، تا مشکل به درستی و صحیح برطرف شود.

9. عدم چک کردن رادیاتور، شلنگ و تسمه

رادیاتور مسئول کنترل گرمای موتور است و یکی از بخش‌هایی است که از سلامت آن باید مطمئن شد، زیرا در صورت خرابی به موتور ماشین آسیب وارد می‌شود. شلنگ‌هایی که به رادیاتور وصل هستند در ورود و خروج آب به داخل موتور کمک می‌کنند. تسمه‌هایی که فن را می‌چرخانند، نیز به بیشتر خنک شدن سیستم یاری می‌رسانند. اگر شلنگ‌ها یا تسمه‌ها پاره بشوند، رادیاتور بلافاصله جوش می‌آورد و شما را بین راه می‌گذارد. در آغاز تابستان حتما به تعمیرگاه معتبر مراجعه نموده و از سلامت این قطعات مطمئن شوید.

نتیجه گیری

فصول مختلف سال، به زبان دیگر آب و هوای مختلف سبب آسیب به خودرو می‌گردد. در تابستان نیز گرمای زیاد هوا سبب آسیب به سطوح مختلف خودرو و قطعات آن می‌شود. ما در این مقاله سعی کردیم، تمامی نکات مورد نیاز را برای جلوگیری از ایجاد مشکل بیان کنیم. جهت خرید انواع محافظ بدنه خودرو روی لینک زیر کلیک نموده و یا به سایت گنجی پخش مراجعه نمایید.

قیمت وخرید پوشش نانو سرامیک خودرو قیمت و خرید واکس بدنه خودرو

جهت مشاهده سایر محصولات لاین خودرو به سایت گنجی پخش مراجعه نمایید و یا در اینستاگرام و یا تلگرام ما عضو شوید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 + بیست =