کفپوش خودرو برای محافظت از کفی نمد فابریک اتومبیل در برابر آلودگی، ساییدگی، خوردگی، نمک جاده و … طراحی شده است. کفپوشها دارای تنوع زیادی بوده و علاوه بر کف داخل کابین، برای کف صندوق عقب نیز تولید میشوند. این کفیها به راحتی قابلیت جدا شدن و شستشوی جداگانه را دارند؛ در نتیجه، نگرانی شما در از بین بردن آلودگی از روی کف ماشین را برطرف میکنند. اغلب شرکتهای سازنده خودرو، کفی روی اتومبیل صفر ارائه میکنند. با این وجود، بعضی از افراد به دلیل انتخاب مدل دیگر کف پایی و یا خراب شدن کفی قبلی در صدد تعویض آن بر میآیند. در این مقاله به ارائه اطلاعات جامع در مورد انواع کف پایی ماشین جهت انتخاب آسان و صحیح شما میپردازیم.
متریال کفپوش خودرو
کفپوش اتومبیل میتواند از مواد مختلف ساخته شود. دانستن انواع متریال و مزایا و معایب آن، میتواند در انتخاب آن کمک به سزایی نماید. علاوه بر آن، این اطلاعات شما را در انتخاب روش و مواد مناسب، برای تمیز کردن کفی یاری مینماید. اغلب کف پاییها از جنس لاستیک و PVC جهت مقاومت بیشتر در برابر آلودگی و کثیفی کفش و چکمه میباشند. اما انواع دیگری نیز وجود دارد که بیشتر جنبه ظاهری و لوکس بودن دارند نه مقاومتی!!! در زیر به انواع کف پایی خودرو میپردازیم:
-
کف پایی لاستیکی
کفپوش لاستیکی یکی از رایجترینها میباشد. از این نوع کفی برای خودروهایی که بیشتر در معرض آلودگی هستند، استفاده میشود. برای مثال افرادی که در مناطق با بارش زیاد باران و برف هستند و یا در مناطق صنعتی و ساختمانی مشغول بکار هستند، همواره مقدار زیادی از این کثیفیهای بیرون را به داخل ماشین میآورند. لاستیک مقاومت بسیار بالایی در برابر مواد شیمیایی دارد، به اندازه سایر متریالها ساییده نمیشود و هنگام خیس شدن میتواند ضد لغزش باشد. کفی لاستیکی به راحتی انعطاف پذیر است و هر وقت بخواهید میتوانید آن را برداشته و تمیز کنید. کف پایی پلاستیکی زیر پا نمیلغزد و مانع استفاده از پدال نمیشود. البته نکته منفی این نوع کفیها عدم جذابیت ظاهری و کثیف شدن سریع آنها میباشد.
-
کفپوش PVC
کفپوش PVC در واقع از جنس نوعی پلاستیک میباشد. مهمترین مزیت کفی PVC، تمیز کردن راحت آن بدون نیاز به برداشتن میباشد. به کمک یک دستمال مرطوب به راحتی میتوانید این کف پایی را تمیز نمایید. کفپوش PVC مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی، گرد و غبار، شن، خاک و مایعات دارند. محکم بودن این کفی سبب شده است تا مایعات شانس نفوذ از آن به نمد کف ماشین را نداشته باشند.
اما نصب این نوع کفی نیاز به مهارت دارد. بدین صورت که ابتدا صندلیها را از روی کف جدا میکنند، سپس ورق PVC بر روی کف خودرو چیده و با توجه به شکل کف برش زده و میچسبانند. در صورتی که این کار توسط افراد با تجربه انجام نشود، ممکن است به درستی برش نخوده و زیبایی نداشته باشد. و یا در هنگام کار یا زمان برداشتن PVC، چسب آن به نمد کف ماشین آسیب بزند. کفی PVC بیشتر برای مناطق با بارش زیاد برف و باران مناسب است. غیر قابل نفوذ بودن کف پایی PVC، امکان رشد قارچ در زیر آن را به دنبال دارد، که ممکن است به نمد و فلز کف ماشین آسیب وارد شود. همانطور که میدانید PVC بوی خاصی دارد که برای بعضی افراد آزار دهنده میباشد.
-
کفپوش نمدی
این کفپوشها بیشتر جنبه ظاهری دارند و در بعضی خودروهای لوکس استفاده میشوند. کف پایی نمدی جنس بسیار نرمی دارد؛ اما گرد و غبار و خاک به راحتی داخل الیاف آن نفوذ میکنند، که از بین بردن آنها سخت میباشد. این نوع نمد، دارای ترکیبی است که میتواند در کارهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. از این مواد میتوان انواع موکت را ساخت. اگرچه احساس ناصافی میدهد، اما همچنان نرم است. قیمت کفپوش نمدی ارزان است، اما نگهداری آن آسان نیست و برای خودروهایی با مقدار گرد و خاک کم، مناسب است.
-
کف پایی (پلی آمید)
کفپوش پلی آمید در واقع از جنس نایلون میباشد. این مدل اگرچه نسبت به کفی نمدی ناصافتر است، اما آب و خاک و گل را به خود جذب نمیکند. کف پایی نایلونی بسیار مقرون به صرفهتر میباشد و مراقبت و نگهداری از آن آسان میباشد.
-
کفپوش چرمی
بعضی از صاحبان خودروهای گران قیمت به دنبال هر چه لوکستر کردن اتومبیل خود هستند، کفپوش چرمی مناسب این افراد هست. اغلب کفی چرمی به صورت سفارشی متناسب خودروی شخص ساخته میشود. کفی چرم در برابر گرد و خاک و مایعات مقاوم است، اما با این وجود، پوشش چرم به دلیل حساس بودن، نیاز مراقبت و نگهداری ویژه دارد. چرم باید با تمیز کننده و محافظ چرم، تمیز و نگهداری شود. همچنین، از برخورد اشیاء تیز با کفپوش چرمی باید خودداری نمود و در صورت عدم استفاده از محافظ چرم برای آن، تغییر رنگ بعضی از قسمتها در اثر تابش نور خورشید را به دنبال دارد.
-
کف پایی کاغذی
نوع دیگری از کفپوشها وجود دارد که در واقع یکبار مصرف هستند و در مواقعی که امکان آلودگی زیاد کف ماشین وجود دارد، بعضی از صاحبان خودرو از آن استفاده میکنند. کف پایی کاغذی مناسب استفاده روزانه نمیباشد. بهتر است در زمان بارش برف و باران یا مراجعه به تعمیرگاه، از این نوع استفاده کنید.
انواع کفپوش از لحاظ ظاهری
کفپوشها از لحاظ ظاهری به دستههای مختلفی تقسیم میشوند و هر کدام مزایا و معایبی دارند. در زیر به بیان انواعی از این کفیها پرداختهایم:
-
کف پایی پنج تکه
رایجترین نوع کفپوش در ایران، 5 تکه هست. اغلب شرکتهای سازنده خودروهای داخلی نیز از این مدل استفاده میکنند. کفپوش پنج تکه، کف خودرو را پوشش میدهد، اما کنارهها باز میماند. در نتیجه خاک، مایعات و سایر آلودگیها از کنارههای کفی به نمد ماشین نفوذ میکنند. اغلب کاربران خودرو به ناچار در هربار تمیز کردن کفی، مجبور به تمیز کردن نمد کف نیز میباشند.
-
کفی قابل برش
بعضی از کفیها به صورت متری یا تکهای به فروش میرسند و کاربر به شخصه باید آن را با کاتر، مناسب کف ماشین خود برش دهد. این مدل ارزانتر هست ولی دردسر بیشتری دارد. در صورتی که، این نوع کفی درست برش نخورد، جبران ناپذیر است و ممکن است ظاهر خودرو را نا زیبا کند.
-
کفپوش اسکن لیزری
بعضی از تولید کنندهها، کف انواع خودرو را اسکن لیزری کرده و دقیقا قالب آن، کفی میسازند. کفپوش اسکن لیزری معمولا سه تکه عرضه میشود و بهتر کف اتومبیل را پوشش میدهد. کفی اسکن لیزری دارای لبه بلند برای پوشش کنارههای نمد خودرو نیست، اما اغلب به گونهای شیارهای روی آن طراحی میشود که مایعات از لبه آنها خارج نشود.
-
کفپوش سه بعدی
کف پایی سه بعدی، همچون کفی اسکن لیزری، توسط اسکن لیزری کف خودرو، طراحی میشود، با این تفاوت که ساختار آن سه بعدی بوده و دارای لبه بلند است. کفپوش سه بعدی (3D) دقیقا قالب کف خودرو بوده و بر روی آن فیکس میشود. کفی 3D کاملا مانع تماس مایعات و آلودگیها با نمد کف ماشین میشود و دیگر نیاز به نگرانی از سر خوردن کف پایی و کثیف شدن نمد خودرو نمیباشد. این نوع کفی در صورتی که از متریال مناسب در آن استفاده شده باشد، بهترین نوع کفپوش است، به همین دلیل اغلب قیمت بالایی دارد.
-
کفی صندوق عقب:
برای افرادی که همواره در حال سفر هستند و تجهیزات زیادی با خود میبرند، و یا افرادی که به دلیل شغل خاص خود، همواره ابزار مختلف با خود حمل میکنند؛ یکی از مشکلات کثیف شدن صندوق عقب ماشین است. صندوق ماشینها معمولا دارای کفی فابریک نمدی است. بعضی از شرکتها برای صندوق ماشین نیز کفی تولید میکنند، تا از آلودگی بیشتر نمد جلوگیری کنند. این افراد میتوانند با تهیه کفی صندوق عقب از آلودگی بیشتر نمد جلوگیری نمایند.
قیمت و خرید کفی صندوق عقب خودرو
نکات مهم در انتخاب کفی ماشین
حال که با انواع کفی ماشین آشنا شدید، نکات مهمی نیز در نحوه انتخاب صحیح آن وجود دارد، که در زیر به تعدادی از آن اشاره میکنیم:
-
متریال مناسب:
جنس کف پایی همانطور که ذکر شد، از لحاظ زیبایی و دوام اهمیت زیادی دارد و بهتر است نوعی انتخاب شود که آسیب به کف ماشین وارد نکند و دوام زیادی داشته باشد.
-
ثابت ماندن:
کفیهایی که همواره بر روی نمد خودرو سر میخورند، اغلب آزار دهنده هستند و سبب بیشتر کثیف شدن نمد و کف ماشین میشوند.
-
ضد لغزش پا:
کف پایی باید اصطحکاک مناسب با کف کفش سرنشینان خودرو ایجاد کند و مانع لغزش پا شود.
-
استفاده آسان پدال:
حتما در هنگام خرید، از راحتی استفاده پدال مطمئن شوید، زیرا کفپوش نامناسب، ممکن است مانع حرکت پدال شده و خطرناک باشد.
-
دارای شیار:
دقت کنید کفپوش دارای شیار برای حرکت مایعات باشد. اغلب کفپوش به گونهای طراحی میشود که شیارها، مایعات را به بخشی از کفی انتقال بدهد که مانع ریخته شدن آن از لبهها شود.
-
تمیز کردن آسان:
بهترین نوع کفی آن است که فقط با یک دستمال نم دار به راحتی تمیز شود و کثیفی و آلودگی را به خود جذب نکند.
-
دارای لبه مناسب:
بهتر است کف پاییای را بخرید که دارای لبه باشد و مانع ریخته شدن مایعات بر روی نمد خودرو شود.
-
ضد سایش:
همواره بهتر است از کیفیت متریال کف پایی خودرو مطمئن باشید و نوعی را انتخاب کنید که سریع ساییده نشده و عمر بیشتری داشته باشد.
-
بو:
دقت نمایید که بعضی از کف پاییها به دلیل استفاده از مواد بی کیفیت، بوی بدی دارند و برای سرنشینان آزار دهنده است.
تمیز کردن کف پایی خودرو
ابتدا کفپوش را در صورتی که قابلیت جداکردن دارد، از روی کف برداشته و در خارج از خودرو بتکانید، تا گرد و غبار اصلی آن جدا شود. سپس میتوانید آن را با آب و شوینده شسته و یا در صورت عدم دسترسی، با دستمال نمدار تمیز کنید.
اگر کفپوش ماشینتان از جنس نمد و یا پلی آمید است، حتما قبل از شستشو بر روی آن جارو بکشید. اگر آلودگیها پاک نمیشوند از برس استفاده کنید. از شوینده پارچه و موکت برای تمیز کردن لکههای روی آن میتوانید استفاده نمایید. البته در صورت دسترسی به دستگاه بخارشوی و صفرشویی، کارتان بسیار آسانتر میشود.
پس از تمیز کردن کف پایی، نمد فابریک ماشین را نیز جارو کشیده و در صورت آلودگی زیاد، همانند مراحل ذکر شده برای پوشش نمدی آلودگیها را پاک نمایید.
نحوه نصب کفپوش خودرو
اگر قصد نصب کفی ماشین را دارید ، چهار مرحله اصلی زیر را دنبال کنید.
- داخل کابین ماشین را تمیز کنید. کفیهای قدیمی را برداشته و پوشش زیر را تمیز کنید. نمد فابریک کف را با جاروبرقی گردگیری کنید. اگر نمد حاوی آلودگی و لکههای زیادی است، آن را طبق مراحلی که در بالا ذکر شد، تمیز کنید. قبل از اجرای بقیه مراحل صبر کنید تا کف کامل خشک شود.
- مشخص کنید که کدام کفپوش باید کجا باشد. کفپوشهای کوتاهتر در عقب و بلندترها در جلو قرار میگیرند.
- کفیها را در ماشین قرار دهید. بسیاری از کف پاییها را میتوان مستقیماً روی کف ماشین گذاشت، بدون اینکه کار دیگری انجام شود. بعضی از آنها باید با دکمههای چسبنده آن قفل شوند. در انواع خاصی از اتومبیلها گیره اتصال خاصی وجود دارد، در بعضی دیگر این موارد وجود ندارند. نقاط نصب را در وسط یا اطراف محلی که باید کفی روی آن باشد، پیدا خواهید کرد. اگر کف پایی شما سفارشی و مناسب قالب ماشینتان است، فقط کافی است بر روی کف خودرو قرار دهید.
- مطمئن شوید که کفیها در جای مناسب قرار گرفتهاند، کفپوش ماشین نباید مانع حرکت پدالها شود. پدال گاز و کلاچ و ترمز باید بتوانند آزادانه حرکت کنند، پس حتما از عملکرد صحیح آنها مطمئن شوید. علاوه بر این، سعی کنید صندلیها را به جلو و عقب بکشید. تا در صورت ایجاد مانع برای حرکات آزادانه، جای کف پایی ماشین را اصلاح نمایید.
◄ جهت مشاهده سایر محصولات لاین خودرو به سایت گنجی پخش مراجعه نمایید و یا در اینستاگرام و تلگرام ما عضو شوید.
سوالات متداول پیرامون کفپوش خودرو:
کفپوش برای محافظت از نمد فابریک اتومبیل در برابر آلودگی، ساییدگی، خوردگی، نمک جاده و … میباشد.
کف پایی ماشین در انواع متریال همچون لاستیکی، PVC، نمدی، چرمی و… ارائه میشود، که با توجه به نوع نیاز خود باید انتخاب نمایید.
بله، کفی ماشین در انواع سه بعدی، اسکن لیزری، پنج تکه و … میباشد، که نوع 3D گرانترین و محبوب ترین، به دلیل پوشش دهی و کارایی بیشتر است.
بله، در صورتی که با توجه به نیاز و شغل خود، انواع مختلف وسایل و تجهیزات را در صندوق قرار میدهید، بهتر است که کفی مناسب برای جلوگیری از آلودگی نمد فابریک صندوق تهیه کنید.
همانطور که در بالا به صورت کامل توضیح داده شده است، بهتر است هر چند وقت یکبار کفیها را در آورده و شسته و تمیز کنید. همچنین اگر نمد کف نیز کثیف شده است، بهتر است آن را نیز تمیز نمایید.