همه چیز راجع به واکس بدنه

واکس بدنه خودرو و هر آنچه که باید راجع به آن بدانید.

امروزه خودروها نیاز به نظافت، مراقبت و نگهداری دارند. این موارد شامل محافظت فنی و یا ظاهری خودرو می‌شوند. متاسفانه عوامل بسیار زیادی وحود دارند که بر روی رنگ بدنه‌ی خودرو بی‌تاثیر نیستند. عواملی چون باران اسیدی، آلودگی هوا، گرد و خاک و … که باعث کثیف شدن بدنه‌ی خودرو می‌شوند و باید در اولین فرصت نسبت به پاک کردن آن از روی بدنه اقدام کرد. چرا که با ماندن طولانی مدت بر روی بدنه باعث آسیب به رنگ و گاهی کیلر نیز می‌شوند. همانطور که می‌دانید همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده است پس چه بهتر که قبل از رسیدن به این مرحله، برای دیرتر کثیف شدن خودرو راه حلی بی‌اندیشیم. اولین چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از واکس مناسب برای خودرو است.

واکس بدنه خودرو

 

استفاده از واکس بدنه خودرو راهی برای نگهداری مناسب از آن در برابر عوامل و فاکتورهایی است که خواه یا ناخواه بر روی بدنه ماشین اثر می‌گذارند و در گذر زمان منجر به فرسایش می‌شوند. اما اینکه واکس و انواع چیست و در نهایت آیا واکس زدن واجب است یا خیر، مواردی است که در ادامه به بحث و بررسی پرداخته شده است.

 

واکس بدنه چیست و چند نوع دارد؟

از خیلی قبل‌تر تا به الان واکس‌های بدنه به دو شکل چسبی و یا مایع روانه‌ی بازار می‌شدند. در حالی که برخی از آن‌ها طبیعی هستند، اکثرشان از مواد مصنوعی ساخته می‌شوند.

واکس با ایجاد یک لایه نازک بر روی بدنه ماشین علاوه بر افزایش درخشندگی بدنه از آسیب دیدن رنگ خودرو بر اثر تابش خورشید جلوگیری می‌کند و همچنین با استفاده از لایه محافظتی که ایجاد می‌کند، مانع زنگ زدگی و اکسایش بدنه خودرو می‌شود.

به طور کلی از واکس خودرو برای براقی و درخشندگی هر چه بیشتر بدنه خودرو استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که تفاوت‌هایی زیادی بین واکس و پولیش وجود دارد و مهم‌ترین تفاوت به دلیل نوع ترکیب و مواد به کار رفته در آن‌ها است. در پولیش مواد ساینده وجود دارد که هنگام پولیش ماشین یک لایه از رنگ برداشته می‌شود اما در واکس یک لایه محافظتی بر روی رنگ بدنه ایجاد می شود.

واکس چسبی، نوع سنتی واکس خودرو است و لایه‌ای محافظ را بر روی رنگ خودرو قرار می‌دهد. همچنین درخشندگی خودرو را در پی دارد. این لایه باعث محافظت رنگ خودرو در برابر برخی عوامل همانند رنگ زدگی می‌شود. علت آن، حرکت آب و عدم ثابت ماندن آن بر روی بدنه خودرو است. علاوه بر آن، از ماشین در برابر اشعه فرابنفش محافظت می‌کند و از تغییر رنگ آن نیز جلوگیری می‌کند.

واکس مایع، عملکردی همانند واکس چسبی دارد با این تفاوت که لایه ایجاد شده توسط آن، ضخامت کمتری دارد. هر دو نوع واکس باید به یک شیوه بر روی بدنه خودرو استفاده شود.

باید واکس را بر روی سطح بدنه قرار داد و توسط یک پارچه تمیز آن را تا حدی بر روی بدنه مالید تا درخشندگی یکدستی ایجاد شود. در ضمن باعث درخشندگی بدنه شده و به طور معمول تا چند ماه بر روی بدنه باقی می‌ماند.

واکس سخت دارای اثر و ماندگاری بیشتری نسبت به انواع دیگر است، به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. واکس سخت را می‌توان هر شش ماه یک بار استفاده کرد. به هنگام استفاده، مراحل واکس زدن باید به درستی رعایت شوند.

 

در مقاله‌ای جداگانه به معرفی ۵ واکس برتر پرداخته شده است.

 

استفاده از واکس بدنه خودرو

 

چرا باید از واکس بدنه خودرو استفاده کرد؟

محافظت از بدنه خودرو هدف اصلی استفاده از واکس بدنه است. واکس لایه‌ای میان سطح بدنه خودرو و محیط بیرون قرار می‌دهد، بنابراین تماس مستقیم ذرات کثیف موجود در هوا، گرد و خاک، اشعه فرابنفش خورشید و رطوبت با رنگ و بدنه خودرو به حداقل خواهد رسید. آب و رطوبت حتی آب باران شامل آلاینده‌هایی هستند که با نفوذ به رنگ بدنه، رفته رفته آن را از بین می‌برند.

بهترین راه برای این که مطمئن شوید آسیبی به بدنه وارد نمی‌شود، استفاده از سرامیک واکس است که بدنه خودرو را هیدروکربنیک یا همان آبگریز می‌کند.

 

نحوه واکس زدن

قبل از هرچیز ذکر این نکته ضروری است که زیر نور آفتاب واکس زدن را آغاز نکنید، بهترین مکان برای واکس زدن خودرو داخل پارکینگ، محل‌های سربسته یا در سایه است.

در قدم اول خودرو را با استفاده از شامپو بدنه مناسب به خوبی بشویید، سپس آن را خشک نمایید. پس از خشک شدن، واکس را به صورت لایه‌هایی نازک روی بدنه ماشین قرار دهید و آن را پخش کنید. بهتر است برای مالیدن واکس از پارچه ای نرم یا پدهای دستی استفاده نمایید و پارچه آغشته به واکس را به صورت دایره‌ای بر روی بدنه ماشین بکشید.

دقت داشته باشید که با واکس زدن بیشتر، بدنه زیباتری را نخواهید دید برعکس با ایجاد لایه ای ضخیم، پاک کردن واکس سخت تر خواهد شد و احتمال کدر شدن سطح بدنه وجود خواهد داشت.

پس از این که یک قسمت خودرو را به خوبی واکس زدید به سراغ قسمت دیگری بروید، شیشه‌ها تنها قسمتی هستند که به واکس نیازی ندارند و تنها با شیشه‌شوی مناسب نیز عاری از هرگونه آلودگی می‌شوند. هنگامیکه چند دقیقه از واکس زدن گذشت و احساس کردید رنگ واکس مات شده، زمان پاک کردن فرا رسیده است. علاوه بر این که با گذشت زمان واکس سخت‌تر پاک می‌شود، شرایط آب و هوایی هم بر سرعت پاک شدن واکس اثر گذارند بنابراین توصیه می‌شود در زمستان دیرتر و در روز های گرم زودتر واکس را پاک کنید.

برای پاک کردن واکس از حوله‌ و یا دستمال مایکروفایبر استفاده نمایید چراکه به نسبت حوله‌های معمولی قدرت جذب بالاتری دارند، نرم هستند، گرد و غبار را می زدایند و پس از پاک کردن واکس ردی از خود به جای نمی گذارند.

 

واکس خودرو

 

زمان مناسب استفاده از واکس چه زمانی است؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم واکس آخرین چیزی است که باید استفاده شود، بعد از آن که خودرو به خوبی شسته شد و مطمئن شدید گرد و خاک، حشرات و دیگر آلاینده‌ها بر روی بدنه خودرو وجود ندارند واکس زدن را آغاز کنید. قبل از شروع واکس زدن چک کنید بدنه خودرو کاملا خشک شده باشد.

واکس زدن خودرو هر چند وقت یکبار لازم است؟

متناسب با میزان استفاده شما از خودرو و مناطق تردد، پاسخ به این سؤال متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی سالی چهار بار (سه ماه یکبار) پیشنهاد می‌شود و از طرفی استفاده بیش از یکبار در ماه نیز توصیه نمی‌شود، استفاده زیاد از واکس خودرو ممکن است به سایش رنگ بدنه ختم شود.

شباهت‌ها و تفاوت‌ها میان واکس و پولیش

در حالی‌که واکس خودرو و پولیش هر دو برای براق شدن بدنه اتومبیل استفاده می‌شود ولی نحوه عملکرد آن‌ها متفاوت است. واکس برای براق شدن خودرو یک لایه محافظ بر روی سطوح رنگ شده اضافه می‌کند در حالی‌که پولیش یک لایه نازک از رنگ را برمی‌دارد و آن را براق می‌کند.

معمولا بعد از پولیش کردن بدنه خودرو، از واکس استفاده می‌شود تا از لایه جدید ایجاد شده محافظت شود. برخلاف واکس، نیازی به پاک کردن پولیش از روی بدنه نیست. در حالی‌که از واکس می‌توان برای تمامی رنگ‌ها استفاده کرد، بعضی مواقع پولیش‌ها تنها برای رنگ خاصی تولید می‌شوند. از پولیش برای سطوحی که دارای رنگ تیره هستند به منظور رنگ پریدگی استفاده می‌شود و برای رنگ‌های روشن، کاربرد پولیش براق کردن آن است.

 

مزایای استفاده از واکس

 

گزینه‌های جایگزین واکس

در حالی‌که هدف از تولید واکس و پولیش براق کردن و جلا بخشیدن به بدنه خودرو است ولی در برخی مواقع استفاده از آن‌ها کاربردی برای خودرو ندارد و باید بدنه را دوباره رنگ کرد. رنگ کردن دوباره بدنه خودرو کاری زمان‌بر و پر هزینه است، بنابراین با واکس و پولیش خودرو به صورت منظم می‌توان نیاز به رنگ مجدد بدنه را از بین برد. علاوه بر بدنه خودرو، می‌توان از آن‌ها برای کابین نیز استفاده کرد، که البته با نمونه‌های مورد استفاده برای بدنه خودرو متفاوت هستند.

 

سوالات متداول پیرامون واکس بدنه خودرو:

واکس بدنه خودرو چیست؟

از خیلی قبل‌تر تا به الان واکس‌های بدنه به دو شکل چسبی و یا مایع روانه‌ی بازار می‌شدند. در حالی که برخی از آن‌ها طبیعی هستند، اکثرشان از مواد مصنوعی ساخته می‌شوند.

تفاوت واکس و پولیش چیست؟

در پولیش مواد ساینده وجود دارد که هنگام پولیش ماشین یک لایه از رنگ برداشته می‌شود اما در واکس یک لایه محافظتی بر روی رنگ بدنه ایجاد می شود.

واکس‌های بدنه خودرو چند نوع دارند؟

واکس‌ها عبارتند از: واکس مایع، چسبی و سخت.

آیا برای واکس زدن خودرو باید جای خاصی را برای اجرا در نظر بگیریم؟

قبل از هرچیز ذکر این نکته ضروری است که زیر نور آفتاب واکس زدن را آغاز نکنید، بهترین مکان برای واکس زدن خودرو داخل پارکینگ، محل‌های سربسته یا در سایه است.

زمان مناسب استفاده از واکس چه زمانی است؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم واکس آخرین چیزی است که باید استفاده شود، بعد از آن که خودرو به خوبی شسته شد و مطمئن شدید گرد و خاک، حشرات و دیگر آلاینده‌ها بر روی بدنه خودرو وجود ندارند واکس زدن را آغاز کنید. قبل از شروع واکس زدن چک کنید بدنه خودرو کاملا خشک شده باشد.

9 نظرات
  1. مهدی اشرفپور می گوید

    حتما از واکس باید بعد از تمیز کردن بدنه استفاده کرد تا بدنه براقیت خودشو نشون بده

  2. حسین جابری می گوید

    من بعد کارواش از اسپری واکس مفرا استفاده میکنم خیلی راحته استفاده ازش

  3. حسین سعادتی می گوید

    بعد پولیش خیلی واجبه استفاده از واکس اینو تجربه بهم ثابت کرده

  4. محمد شکری می گوید

    واسه براق شدن خودرو هم میشه واکس زد هم سرامیک کرد که اولی ارزونتره

  5. محمد سلامی می گوید

    واکس تاثیر زیادی تو زیبایی بدنه خودرو داره

  6. هادی می گوید

    سلام، “یک سوالی دارم که واقعاً توی جوابش موندم، اگر میشه منو راهنمایی کنید:
    من یک پژو مشکی متالیک دارم، وقتی براق کننده به بدنه ماشین میزنم ،(حتی سوناکس که بهترین کیفیت رو داره) به شکل خط خط یک قسمتهایی براق میشه و یک قسمتهایی نمیشه!!!!
    واقعاً برام سوال شده!!

    1. Ganji.Mag می گوید

      سلام باید بدنه خودروتون رو توی نور بررسی کنیم احتمالا بدنه خودرو دارای خط و خش های زیاد یا هولوگرام باشه

  7. علی رفیعی می گوید

    به نظرم یه بار هزینه کنی برای سرامیک که ماندگاریش بیشتره از واکس خیلی بهتره

  8. علیرضا می گوید

    یادتون رفت بگید بهترین واکس دنیا نانوتیسه 😏

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار + نوزده =