باتری خودرو، قهرمان خاموش زیر کاپوت

نکات مهم مراقبت و نگهداری از باتری خودرو

در حوزه فناوری خودرو، یکی از اجزای ضروری که اغلب نادیده گرفته می‌شود، باتری خودرو است. این جعبه ساده، در محفظه‌ در زیر کاپوت خودرو قرار گرفته و نقش مهمی در عملکرد وسیله نقلیه شما ایفا می‌کند. برای درک واقعی اهمیت آن، بیایید به عملکرد داخلی باتری خودرو، نحوه مراقبت از آنها و اینکه چرا باید به آن توجه کنیم، بپردازیم. با ما در این مقاله همراه باشید.

باتری خودرو چیست؟

باتری‌ خودرو مانند یک نیروگاه‌ مینیاتوری است که در یک جعبه کوچک مستطیل شکل بسته‌بندی شده‌ است و مقدار شگفت‌انگیزی انرژی تولید می‌کند. بیشتر خودروها با باتری‌های سربی-اسیدی کار می‌کنند. فناوری این باتری‌ها بیش از یک قرن است که در صنعت خودروسازی کاربرد دارد. باتری‌های سربی-اسیدی از سلول‌هایی تشکیل شده‌اند که با اسید سولفوریک پر شده و صفحات سربی آن با واکنش‌های شیمیایی برق تولید می کنند. هنگامی که سوئیچ را می‌چرخانید، انرژی الکتریکی زیادی آزاد می‌شود. این انرژی موتور را روشن می‌کند و سیستم‌های الکتریکی خودرو را فعال می‌نماید.

تطبیق‌پذیری باتری خودرو

باتری خودرو یکی از شگفتی‌های تکنولوژی هستند. آنها در برابر سخت‌ترین شرایط مقاوم‌اند و توان عملکردشان را حفظ می‌کنند.چه در مناطق گرم و بیابانی زندگی کنید و چه در اقلیم‌های سرد و بارانی، باتری خودرو به کار خود ادامه می‌دهد و برق مورد نیاز ماشین را تامین می‌کنند. اگرچه تغییرات دمایی قابل توجه ممکن است عمر باتری را کوتاه کنند اما یک باتری خودرو سالم، همواره برق لازم برای فعالیت موتور اتومبیل را فراهم می‌نماید.

باتری خودرو

مراقبت از باتری خودرو

شما به عنوان صاحب خودرو باید از باتری خودرو خود، نگهداری کنید تا سلامت آن را حفظ کنید و عمر باتری را طولانی نمایید. برای مراقبت و نگهداری از باتری، روش‌های ساده و مهمی وجود دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

1. بازرسی منظم

هر ماه، باتری خودرو را چک کنید. علائم خوردگی، زنگ‌زدگی و… نباید در باتری وجود داشته باشد. مطمئن شوید که باتری خودرو به طور ایمن نصب شده و پایانه‌های آن جدا نشده باشند.

2. تمیزی

اگر علائم خوردگی و آلودگی روی باتری می‌بینید آن را به طور ایمن تمیز کنید. برای این کار بهتر است به متخصصین این کار یا کارواش‌های معتبر مراجعه کنید. اگر خودتان می‌خواهید باتری خودرو را تمیز کنید بهتر است آن را جدا کنید و پس تمیزکاری، مجددا آن را نصب نمایید.

3. اجتناب از تخلیه کامل

قبل از هربار خاموش کردن خودرو مطمئن شوید که تمام قطعات الکتریکی خاموش است. اگر حتی یکی از چراغ‌های ماشین، یا داخل کابین روشن بماند، ممکن است عمر باتری به طور قابل توجهی کوتاه شود.

4. تغییرات دمایی

تغییرات دمای شدید می‌تواند بر عملکرد باتری تأثیر بگذارد. باتری ماشین در هوای خیلی سرد باتری انرژی کمتری تولید می‌کند و در هوای گرم نیز ممکن است بیش از حد شارژ شود.

5. رانندگی منظم

رانندگی منظم به دینام اجازه می‌دهد تا باتری را به طور کامل شارژ کند. اگر از وسیله نقلیه خود برای مدت طولانی استفاده نمی‌کنید، برای حفظ شارژ باتری از یک شارژر قطره‌ای کمک بگیرید.

6. مراقبت دوره‌ای

باتری و سیستم شارژ اتومبیل را به طور مرتب توسط مکانیک حرفه‌ای بررسی کنید. به خصوص اگر متوجه علائم ضعیف شدن باتری شدید، در اولین فرصت به تعمیرگاه خود مراجعه کنید تا سلامت و عملکرد باتری را برایتان چک کنند.

 

نشانه‌های خرابی باتری خودرو

شما باید علائم خرابی باتری را بشناسید تا بتوانید به موقع آن را بررسی کنید. نشانه‌های خرابی باتری زیاد است اما اصلی‌ترین آنها به شرح زیر است.

  • ماشین درست استارت نمی‌خورد؛
  • خودرو گاهی استارت می‌خورد و گاهی نه؛
  • چراغ‌های خودرو کم نور شده‌اند؛
  • چراغ هشدار ماشین روشن شده است؛
  • سیستم الکتریکی ماشین خوب کار نمی‌کند؛
  • ظاهر باتری تغییر کرده است؛
  • برق به نمایشگر پشت فرمان نمی‌رسد.

سخن آخر 

باتری ماشین شاید ستاره دنیای خودروها نباشد اما بدون شک قهرمانان گمنامی هستند که وجودشان ضروری است. باتری‌ها انرژی اولیه‌ای را فراهم می‌آورند که موتور خودرو را روش می‌کند. آنها قابل اعتمادند و با شرایط مختلف سازگاری دارند اما فراموش نکنید که باتری‌ها هم مثل دیگر قطعات نیاز به مراقبت دارند و باید به آنها توجه کافی داشته باشیم.

جهت مشاهده سایر محصولات لاین خودرو به سایت گنجی پخش مراجعه نمایید و یا در اینستاگرام و یا تلگرام ما عضو شوید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =