تعمیر و نگهداری اتومبیل در 8 مرحله

چک لیست تعمیر و نگهداری اتومبیل در 8 مرحله

با این لیست می توانید مهم ترین موارد مراقبت و نگهداری از ماشین را چک کرده و با خیال راحت از ماشین خود استفاده کنید.

با پیشرفت فناوری و خدماتی که تولیدکنندگان خودرو بعد از فروش آن ارائه می دهند نیاز ما به چک کردن ماشین کمتر شده است اما بعد از استفاده از ماشین نو کم کم می بایست برخی از قسمت های خودرو را به صورت روتین چک نماییم. دیدن یک شیشه کثیف و یا حتی شکستن یک لامپ کوچک می تواند حین رانندگی برای ما بسیار آزاردهنده باشد. باید گفت بررسی منظم خودرو باعث می شود که در وقت و هزینه ما قبل از پیش آمدن هرگونه مشکل صرفه جویی شود و مهم تر از همه باعث اطمینان از امنیت وسیله نقلیه شود.

اگر چه چک کردن و بازرسی صحیح اتومبیل شما می بایست توسط یک مکانیک آموزش دیده انجام شود اما چند راه ساده برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات پیش بینی نشده وجود دارد که خود فرد نیز می تواند آن را به راحتی انجام دهد. در برخی موارد بعد از چک کردن موارد زیر توسط شخص و شناسایی آن مراجعه به یک مرکز معتبر برای رفع هر کدام از مشکلات یک اقدام پیش گیرانه جهت جلوگیری از آسیب های بیشتر محسوب می شود.

ما برای کمک به شما در نگهداری ایمن، مطمئن خودرویتان یک لیست بررسی آسان برای تعمیر و نگهداری آن تهیه کرده ایم.

1. روغن موتور

بررسی روغن موتور زمان زیادی از شما نمی گیرد و نیاز است که به طور میانگین هر دو هفته یکبار شما روغن موتور خود را چک نمایید. بررسی کردن روغن موتور به اندازه یک دقیقه از شما زمان می گیرد و گاهی اوقات مانند زمانی که میخواهید به مسافرت بروید چک کردن سطح روغن موتور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در صورتی که احساس کردید روغن موتور شما بعد از چند بار چک کردن به طور غیر طبیعی کم می شود می بایست بلافاصله به مراکز معتبر جهت حل این مشکل مراجعه نمایید.

 

چک کردن روغن ماشین

 

2. مخزن شیشه شوی

در صورتی که مخزن شیشه شوی خود را با یک مایع مناسب و مرغوب پر کنید می توانید در هر زمان که بخواهید با وجود هر شرایط جوی شیشه خودروی خود را کاملا تمیز کرده و دغدغه دید مناسب در جاده را نداشته باشید. همچنین می توانید از یک مایع غلیظ که به همراه آب رقیق شده نیز در مخزن شستشوی خود استفاده کرده تا بتوانید در زمان مناسب از آن استفاده نمایید.

شما می توانید انواع و اقسام شیشه شوی را با کلیک روی لینک زیر مشاهده و بهترین و مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب نمایید.

 

قیمت و خرید انواع شیشه شوی

 

ریختن شیشه شوی در مخزن

 

3. باتری

عمر مفید یک باتری خودرو بین 3 تا 5 سال می باشد و شرایط آب و هوایی و همچنین عادت های رانندگی تاثیر زیادی در سالم ماندن باتری و تغییر دادن این زمان دارند. پس مشکل مربوط به باتری ماشین ممکن است در هر زمانی پیش بیاید اما زمانی که چراغ نشانگر باتری روشن می شود می بایست در اولین فرصت نسبت به چک کردن آن توسط مکانیک اقدام کرد زیرا در صورت عدم توجه به آن ممکن است مشکل باتری شما را در جاده با مشکل مواجه کرده و نتوانید به حرکت خود در مسیر ادامه دهید.

 

چک کردن باتری

 

4. برف پاک کن ها

تیغه های برف پاک کن بعد از گذشت زمان دچار پوسیدگی شده و ممکن است هنگام استفاده از آن صدای جیر جیر باعث آزار شما حین رانندگی شود. شما دو راه حل پیش رو دارید یا با استفاده از مواد نرم کننده مخصوص در برخی از شیشه شوی ها تیغه برف پاک کن را نرم کنید و یا با گذشت زمان زیاد اقدام به تعویض این تیغه ها نمایید.

 

قیمت و خرید انواع برف‌پاک‌کن

 

چک کردن تیغه های برف پاک کن

 

5. چراغ ها

چراغ های خودرو نقش بسیار مهمی را به خصوص در هنگام رانندگی شب ایفا می کنند و چک کردن آنها جزء موارد بسیار ضروری می باشد. این بررسی شامل تمامی چراغ های جلو و عقب، چراغ های مه شکن، چراغ ترمز و نشانگر ها می باشد. فراموش نکنید که ایجاد مشکل در یکی از چراغ ها می‌تواند امنیت شما را هنگام رانندگی به خطر بیندازد.

شما همچنین می توانید با استفاده از پولیش چراغ و مراجعه به یک مرکز معتبر دیتیلینگ خودرو هرگونه ماتی و کدری و یا حتی خط و خش را از روی سطح چراغ از بین ببرید.

 

قیمت و خرید انواع پولیش چراغ خودرو 

 

چک کردن چراغ ها

 

6. لاستیک

باد و فشار لاستیک می بایست هر دو هفته یک بار و قبل از هر سفر طولانی مدت حتما بررسی شود و متناسب با بار ماشین تنظیم شود. در صورتی که باد لاستیک خودرو به درستی تنظیم نشده باشد می تواند تاثیر منفی در مصرف سوخت و طول عمر لاستیک بگذارد. همچنین باد لاستیک می تواند روی عملکرد ترمز ماشین نیز تاثیرگذار باشد. همیشه قبل از سفر زاپاس لاستیک را چک کرده و همچنین نسبت به ساییدگی بیش از حد لاستیک ها و هرگونه بریدگی روی دیواره آن بی توجه نباشید.

همچنین شما می‌توانید با شستشوی دوره‌ای لاستیک خودرو و استفاده از مواد مخصوص عمر لاستیک خود را افزایش دهید.

قیمت و خرید انواع تمیزکننده و محافظ لاستیک

 

چک کردن لاستیک

 

7. شیشه

با یک نگاه کلی به وضعیت شیشه های ماشین می توانید در صورتی که هرگونه ترک یا شکستگی روی آن وجود داشته باشد به سرعت آن را تشخیص دهید. وجود برخی مواد اسیدی مانند فضولات پرندگان، باران های اسیدی و ماندن آن روی شیشه خودرو به مدت طولانی می تواند باعث آسیب به آن شده و یا حتی دیگر پاک نشود. همچنین توصیه می شود با استفاده از یک شیشه شوی مناسب از شیشه خود در تمام زمان ها مراقبت نمایید. همچنین می‌توانید در صورت وجود خط و خش ریز روی شیشه با استفاده از پولیش شیشه نسبت به رفع آن اقدام نمایید.

 

چک کردن شیشه

 

8. رنگ و بدنه

چک کردن بدنه خودرو و رنگ آن باعث می شود که از به وجود آمدن بسیاری از مشکلات احتمالی پیشگیری نمایید. همانند شیشه خودرو عوامل زیادی مانند باران اسیدی، فضولات پرندگان و یا پرتاب سنگریزه و برخورد اجسام می تواند باعث آسیب و به وجود آمدن خط و خش در بدنه خودروی شما شود. گاهی با چک کردن بدنه می توان از زنگ زدگی و بیشتر شدن خط و خش ها جلوگیری کرد.

همچنین شما می توانید با استفاده از انواع واکس و سرامیک از بدنه خودروی خود با ایجاد یک لایه محافظ برای مدت طولانی تری محافظت نمایید.

قیمت و خرید انواع واکس بدنه خودرو 

 

قیمت و خرید انواع پوشش سرامیک خودرو

 

چک کردن رنگ بدنه

 

با چک کردن موارد بالا شما می توانید مطمئن باشید که خودروی شما برای یک رانندگی ایمن کاملا آماده است و شما می توانید با خیال راحت از خودروی خود استفاده کنید.

 

سوالات پیرامون تعمیر و نگهداری اتومبیل در 8 مرحله:

چه مواردی در اولویت چک کردن قبل از شروع به حرکت ماشین می باشد؟

چک کردن روغن موتور، لاستیک، آب و بعد از آن باتری و موارد دیگر در اولویت های بعدی قرار می گیرد.

چرا باید شیشه و بدنه خودرو را به صورت چشمی چک کرد؟

برخی از آلودگی ها در صورت تمیز نشدن گاهی اوقات باعث خوردگی و زنگ زدگی و آسیب های جبران ناپذیر به این سطوح می شود.

باد لاستیک خودرو با چه فاصله زمانی بهتر است چک شود؟

بهتراست هر دو هفته یک بار باد لاستیک خودرو چک شود.

جهت بالا بردن عمر تیغه برف پاک کن چه راه حلی وجود دارد؟

استفاده از انواع شیشه شوی‌های حاوی نرم کننده باعث افزایش عمر تیغه برف پاک کن می شود.

چه زمانی باید باتری خودرو را تعویض کرد؟

عمر مفید باتری بین 3 تا 5 سال می باشد و بسته به عادت های رانندگی در صورت روشن شدن چراغ آن و عدم رفع مشکل می بایست هرچه سریع تر نسبت به تعویض آن اقدام نمود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 − دو =