پولیش سطوح فلزی خودرو

آشنایی با پولیش سطوح فلزی خودرو

جهت مراقبت از انواع سطوح فلزی مانند کروم، آلومینیوم و فولاد می بایست نکاتی را مد نظر داشت که ما در این مطلب قصد داریم راههای مراقبت از سطوح فلزی و رفع آسیب های وارده به آن را بیان کنیم.

پولیشکاری چیست؟

پولیش یا پرداخت به معنی براق کردن و صیقل دادن انواع سطوح که باعث تغییرات ظاهری در سطح و از بین بردن انواع زنگ زدگی و ضایعات اضافه می شود.

براق و درخشنده بودن سطوح فلزی خودرو عاملی بسیار مهم در زیبایی ظاهری آنها به شمار می آید. روش های فراوانی برای براق کردن و پولیش سطوح فلزی وجود دارد. پولیش کردن همواره با جلا دادن همراه است و ظاهر فلز را به مانند آینه می کند. از بین بردن آلودگی های سطح فلز و کاهش شکاف های موجود روی آن باعث می شود که خوردگی آن کاهش پیدا کند.

 

پولیش سطوح فلزی

 

پولیشکاری فلزات:

برای پولیشکاری فلزات ابتدا ضایعات و زبری سطح ورق توسط سمباده برطرف می شود. درجه نرمی و زبری سمباده براساس نوع جنس فلز و کاربرد آن، از گیلانس یا به اصطلاح نمد پولیشکاری و براق کردن سطوح استفاده می‌شود.

پولیشکاری را برای انواع فلزات نظیر استیل، آهن، آلومینیوم، مس، برنج، نقره می توان استفاده کرد. سطوح مختلفی در خودرو از جمله رینگ، سپرهای جلو، دستگیره های در و قسمت های دیگر از جنس فلز وجود دارد که با مراقبت از آنها و استفاده از انواع پولیش می توان درخشش را به آنها بازگرداند و آسیب های وارد شده به آنها را برطرف کرد. 

پولیش آلومینیوم:

آلومینیوم یک فلز نسبتاً نرم است و می توان به راحتی آن را صیقل داد و درخشان کرد. از آلیاژ آلومینیوم برای ساخت چرخ، اجزای موتور و غیره استفاده می شود. اما آلومینیوم با وجود تمام خصوصیات عالی، به راحتی اکسید می شود. در واقع این یک مکانیسم دفاعی از فلز می باشد. یک لایه سبک اکسید آلومینیوم از فلز زیرین در برابر خوردگی محافظت می کند. در صورتی که سطح آلومینیوم و سایر فلزات بدون روکش باشد میتوان از پولیش استفاده کرد. پولیش قدرت زیادی در از بین بردن اکسیداسیون و لکه های آب دارد.

در صورتی که رینگ های آلومینیومی دارید که تا به حال پولیش نشده است میتوانید به راحتی اکسیداسیون را از بین ببرید و سطح آلومینیوم را تمیز و براق کنید. شاید نیاز باشد این کار را چندین بار انجام دهید تا بتوانید به نتیجه دلخواه دست پیدا کنید.

شما هم میتوانید به صورت دستی و یا با استفاده از دریل یا سنگ فرز و یا ماشین سنباده کش تسمه ای و یا دستگاههای پولیش کار صیقل دادن سطوح فلزی را انجام دهید.

در فرایند پولیش می توانید از یک پد پولیش زبر برای از بین بردن اکسیداسیون استفاده کنید و مواد پولیش فلز را روی دستگاه پولیش ریخته و با سرعت 1200 تا 1500 دور در دقیقه تا زمانی که لکه ها و اکسیدهای روی سطح از بین برود کار پولیش را ادامه دهید. پدهای پشمی دارای پرز می باشند بنابراین بهتر است از محافظ مناسب چشم استفاده کنید.

در این مرحله سطح شما باید براق و صیقلی شده باشد. مرحله بعدی مخصوص علاقه مندان به نمایشگاه های اتومبیل است. سطح را با یک پد پولیش نرم، با سرعت 1000 دور در دقیقه پولیش نمایید. همچنین برای پولیش دستی با یک پارچه مایکروفایبر نرم و تمیز می توانید به نتایج بسیار عالی دست پیدا کنید.

پد پولیش مخصوص انواع دریل  پد پولیش مخصوص دستگاه پولیش انگشتی

پولیشکاری فلزات

 

پولیش استیل و کروم:

روش‌های پولیش سنتی از قبیل سنگزنی، هونینگ و لمینگ به دلیل استفاده از ابزار سخت و جامد دارای معایب و محدودیت‌هایی در امر پولیشکاری قطعات با شکل‌های پیچیده هستند. برای رفع این معایب روشهای پیشرفته، مانند دستگاه‌های نوین و کاربردی استفاده می‌شود.

چهار عامل بر کیفیت پولیشکاری تاثیرگذار می‌باشد که شامل سرعت دوران، سرعت پیشروی، اندازه ذرات ساینده و مقدار ذرات فرو مغناطیس می‌باشند. دست یابی به سطحی صاف و صیقلی به آسانی میسر است. سطوح تخت، سطوح داخلی و خارجی لوله ها و هم‌چنین قطعات با اشکال پیچیده از جمله سطوحی است که قابلیت پولیشکاری را دارند.

وسایل مورد نیاز پولیش استیل:

 

1- پد پولیش نمدی

جهت صیقل دادن استیل و کروم قبل از آبکاری مورد استفاده قرارمی گیرد.

2- پولیش واکس

پولیش واکس ها یکی از اصلی‌ترین مواد هستند که برای صیقل دادن و پولیش کردن استیل، کروم و انواع فلزات کاربرد زیادی دارد و با رنگ های متفاوت از یکدیگر تفکیک می‌شوند و بسته به نوع رنگ از آن‌ها برای انواع استیل و فلزات مختلف استفاده می‌شوند.

انواع واکس ها با رنگ قرمز و مشکی جهت نمدکاری، واکس قوطی جهت زیرکار برنج و سنگ و چوب و واکس روکار که به رنگ سبز و آبی است، در بازار وجود دارد.

3-گیلانس

گیلانس در آبکاری و پولیش فلزاتی مانند استیل، آهن و برنج استفاده می شود و دارای انواع نخی، پشمی، ارتشی و یا تلفیقی از این ها می باشد.

انواع گیلانس

گیلانس کنفی: جهت براق کردن و جلا دادن
گیلانس هزارلا آبی: بسیار خشن جهت خط بری استیل
گیلانس هزارلا زرد: خشن جهت پولیشکاری فلزات با سختی متوسط
گیلانس هزارلا سفید: بسیار نرم و جهت پولیش نهایی
گیلانس هزارلا قرمز: متوسط جهت پولیش فلزات نرم

 

قیمت و خرید انواع پولیش و محافظ سطوح فلزی 

 

پولیش فلزات

 

همچنین شما می توانید از انواع پاک‌کننده و روان کننده مخصوص سطوح فلزی استفاده کرده و در صورت نیاز سطح را جهت انجام عملیات پولیشکاری آماده کنید. 

 

سوالات پیرامون پولیش سطوح فلزی خودرو:

هدف از پولیش کردن سطوح فلزی چیست؟

پولیش باعث از بین بردن هرگونه زنگ زدگی و همچنین براق و صیقلی شدن سطح می شود.

چه فلزاتی نیاز به پولیش دارند؟

استیل،آهن، آلومینیوم، طلا، مس، برنج، نقره از متداول ترین فلزاتی هستند که به پولیش نیاز دارند.

برای پولیش کردن سطوح فلزی به چه ابزاری نیاز داریم؟

مواد پولیش، پد پولیش، دستگاه پولیش و یا دریل

قبل از پولیش کردن سطوح فلزی چه کاری باید انجام داد؟

بهتر است قبل از انجام عملیات پولیش با استفاده از انواع تمیزکننده گرد لنت و کلیه آلودگی ها از روی سطح پاک شود و سپس اقدام به انجام پولیش کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 − سه =